voorpagina
voorpagina
zoeken
voorpagina

Beestenboel

Het dier heeft talloze kunstenaars tot op de dag van vandaag geïnspireerd.
Je zult tot je verrassing ervaren hoe spitsvondig zij met dit onderwerp bezig zijn.

In de loop van de negentiende eeuw werd het dier een succesvol onderwerp in de beeldende kunst.
Sommige kunstenaars hielden zich vrijwel exclusief bezig met het dier. De aanleg van dierentuinen werkte daarbij in hun voordeel omdat ze de meest exotische beesten in alle rust konden observeren en schetsen.

In de cursus zal duidelijk worden dat het dier niet zo maar een onderwerp is. De verbeelding ervan, ongeacht de manier waarop dat gebeurt, raakt ons en roept gevoelens op. Kunstenaars maken daar gebruik van. Sommigen geven ons een vertederd gevoel, anderen confronteren ons met onze wreedheid jegens dieren.

Vanaf de negentiende eeuw tot in de huidige tijd wordt het beest als onderwerp in de beeldende kunst en de fotografie gevolgd. Een grote en gevarieerde hoeveelheid werk gaat bekeken en besproken worden, zoals van Rosa Bonheur, Johan Altorf, Samuel Jessurun de Mesquita, Theresia van der Pant, Marino Marini, Tom Claassen en nog vele anderen. En je zult tot je verrassing ervaren hoe spitsvondig kunstenaars met dit onderwerp bezig zijn.

Dit is een Thematische cursus

Thematische cursus
Thematische cursussen hebben betrekking op een bepaald onderwerp uit de kunstgeschiedenis. Tijdens de cursus wordt het onderwerp in kwestie grondig bekeken en besproken aan de hand van beeldmateriaal. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Deze cursussen vereisen geen specifieke voorkennis.

Vijf bijeenkomsten van twee uur

Terug naar cursussen
Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om informatie aan te vragen over deze cursus.
Na ontvangst neemt Maria Driessen contact met u op.

Annuleren

Velden met een asterisk ( * ) zijn verplicht.