voorpagina
voorpagina
zoeken
voorpagina

Het colofon

Na een universitaire studie geschiedenis en maatschappijleer geeft Maria jaren les in het volwassenen-, en beroepsonderwijs.

In het nieuwe millennium gaat een lang gekoesterde wens in vervulling als Maria zich inschrijft voor de studie kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar bachelor sluit zij af met een scriptie over Joseph Beuys en voor haar master verdiept zij zich uitvoerig in Pearl Perlmuter. De masterscriptie resulteert in een publicatie in het blad Raffia, een uitgave van het “Intitute for Gender Studies”.

Na enige tijd te hebben gewerkt voor de Vrije Academie voor kunsthistorisch onderwijs besluit Maria het heft in eigen hand te nemen en richt MarieDusart op. De naam is een ode aan haar moeder.

Maria is bevlogen over de wereld van de beeldende kunst: Hoe is al dat moois tot stand gekomen? Wie maakte het? Hoe beïnvloedden tijdsgewricht en entourage de kunstenaar? Hoe valt een werk in zijn cultuurhistorische context te plaatsen?

De bevlogenheid wil zij graag delen en overbrengen. Een persoonlijke, enthousiasmerende benadering is kenmerkend voor Maria. Of het nu een les, een cursus of een excursie betreft. Maar de benadering gaat ook op voor adviezen aan kunstenaars of vakdocenten.

Dus als u geïnteresseerd bent in kunst kijk dan vooral eens op de agenda want bij MarieDusart bent u in goede handen.