voorpagina
voorpagina
zoeken
voorpagina

Eindelijk aandacht

Zo maar een greep uit de tentoonstellingsagenda: Charlotte Posenenske, Charlotte van Pallandt, Joanna Vasconcelos, Lotti van der Gaag, Katarzyna Kobro, Louise Bourgeois, en er zijn er meer.

Wat al deze vrouwen met elkaar gemeen hebben, is dat zij beelden maken of ruimtelijk werk. Sommigen zijn bekend, zoals Charlotte van Pallandt, anderen zijn aan de vergetelheid onttrokken, zoals Charlotte Posenenske. Ze maken allemaal hoogwaardig werk. Toch zijn hun namen niet consequent in de annalen van de kunstgeschiedenis te vinden. Dat is een interessant punt: hoe is dit te verklaren?

Hebben de kunstenaressen hier zelf een aandeel in, zijn er andere factoren in het spel of een combinatie daarvan?

Het werk van bovenstaande kunstenaressen en nog anderen gaat in de cursus uitgebreid bekeken en besproken worden. Daarnaast wordt gekeken naar de geschiedenis van de vrouw als beeldhouwer. Wanneer begon dat, wie waren de pioniers en hoe was de reactie van de omgeving?

Het wordt een heel interessante cursus met bijzonder werk en eindelijk aandacht voor de beeldende vrouwen van de moderne tijd.

Dit is een Thematische cursus

Thematische cursus
Thematische cursussen hebben betrekking op een bepaald onderwerp uit de kunstgeschiedenis. Tijdens de cursus wordt het onderwerp in kwestie grondig bekeken en besproken aan de hand van beeldmateriaal. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Deze cursussen vereisen geen specifieke voorkennis.

Vijf bijeenkomsten van twee uur

Terug naar cursussen
Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om informatie aan te vragen over deze cursus.
Na ontvangst neemt Maria Driessen contact met u op.

Annuleren

Velden met een asterisk ( * ) zijn verplicht.