voorpagina
voorpagina
zoeken
voorpagina

Focus op figuratie

De figuratieve schilderkunst is de oudste vorm van schilderen en toch heeft deze oude dame nog steeds een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Zij heeft in de loop van de tijd vele transformaties doorstaan.

Er waren altijd wel weer schilders die meenden dat het anders moest met haar. Zij schilderden niet wat zij zagen, maar zij lieten er hun eigen interpretatie op los. De werkelijkheid moest wijken voor een kunstzinnige opvatting.

Dat is inmiddels al heel lang gaande en niemand kijkt daar inmiddels van op. In hun tijd kregen Piet Mondriaan en Jan Sluijters nog veel commentaar, maar hedendaagse schilders als Neo Rauch en Rosa Loy worden door een groot publiek gewaardeerd.

Figuratieve schilderkunst kent vele verschijningsvormen en dat nodigt uit daar eens beter naar te kijken. Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw begon de figuratie aan een hernieuwde opmars in de schilderkunst en tot op heden met groot succes. In een cursus van drie avonden wordt dit proces bekeken en besproken aan de hand van het werk van een groot aantal schilders die afkomstig zijn uit diverse Europese landen waaronder Nederland.

Cursus

Drie bijeenkomsten van twee uur

Terug naar cursussen
Informatie aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om informatie aan te vragen over deze cursus.
Na ontvangst neemt Maria Driessen contact met u op.

Annuleren

Velden met een asterisk ( * ) zijn verplicht.