voorpagina
voorpagina
zoeken
voorpagina

Lezingenaanbod

Van Jongkind tot Oudenaarde

In de hoofdrolLezing

Auguste Rodin

In de lessenreeks “in de hoofdrol” staat één beeldend kunstenaar centraal staat. De keuze is ditmaal gevallen op Rodin (1840-1917). Hij geldt als een van de belangrijkste beeldhouwers van de moderne tijd.

Tijdsduur: twee uur

Het ornament de grote versierderLezing

Van oudsher heeft de mens zichzelf en zijn leefomgeving versierd. De toepassingen hiervan zijn talloos en oneindig gevarieerd. Ieder volk en iedere cultuur heeft zijn eigen versiering of ornamentiek ontwikkeld.

Tijdsduur: twee uur

Het laatste bastion?Lezing

De zomerexpositie ‘Textiel leeft’ in galerie Help u zelven toont textielkunst van tien kunstenaars. De samenstelling van de groep is opmerkelijk: er is maar één man bij, namelijk Luis Acosta.

Tijdsduur: twee uur

Eva BesnyöLezing

In 2010 was het honderd jaar geleden dat de van oorsprong Hongaarse fotografe Eva Besnyö (1910-2003) geboren werd.

Tijdsduur: twee uur

Edvard MunchLezing

In de Kunsthal in Rotterdam was in 2010 een unieke tentoonstelling te zien. Van de Noorse kunstenaar Edvard Munch (1863-1944) waren uit particuliere collecties honderdvijftig schilderijen en werken op papier bijeen gebracht.

Tijdsduur: twee uur

Echt of namaak?Lezing

De Romeinen kopieerden op grote schaal Griekse beelden. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan het “steuntje” waar ze tegen aanleunen.

Tijdsduur: twee uur

De EtruskenLezing

In 2011 organiseerden het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden en het Allard Piersonmuseum in Amsterdam een dubbeltentoonstelling die gewijd was aan de cultuur van de Etrusken.

Tijdsduur: twee uur

Art Nouveau en Art DecoLezing

Het ontstaan, de ontwikkeling en de kenmerken van Art Deco zullen centraal staan in het tweede deel van deze lezing.

Tijdsduur: twee uur

Art NouveauLezing

Art Nouveau is een opmerkelijke internationale stijlperiode die zich vooral deed gelden in de architectuur en de toegepaste kunst. De stijl is nog steeds bewonderd en geliefd.

Tijdsduur: twee uur